Frequently asked questions

Met het echtheidscertificaat (Certificat of authenticity) heb je een garantie in handen van originaliteit en kwaliteit. Er geldt een garantie van 2 jaar tegen fabricagefouten. Normale slijtage valt niet onder de garantie.

De ring is vervaardigd in België door goudsmederij VdB&VR en maakt gebruik van de combinatie van hoogtechnologische productiemethoden en ambachtelijke technieken. Elke ring heeft een origineel design gaande van een traditionele tot een vooruitstrevende modellering. Mémoire, Aurodesign, Tessina, Traditions, Traditions Deluxe, f'OrU, Amici en Pre Wedding Ringcollection zijn de ringencollecties van goudsmederij VdB&VR. Ons bedrijf, gespecialiseerd in de productie en het ontwerp van ringen, werd opgericht in 1948 in België en is inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste ringenfabrikanten in Europa en marktleider in de thuismarkt.

Bijna elke ring heeft een zogenaamde comfort fit, dat is een speciale bolling aan de binnenzijde, die zorgt voor maximaal draagcomfort.

De briljanten (diamanten) zijn conflictvrij , van uitstekende kwaliteit (G-H, VS-SI) en met zorg voor u uitgezocht. Iedere briljant wordt met de hand in de ring geplaatst. Omwille van onze waarden, veeleisende normen en ecologisch bewustzijn werken we enkel samen met betrouwbare leveranciers.

Goudsmederij VdB&VR gebruikt geen nikkel voor het maken van de legering, dat betekent dat een gouden ring van VdB&VR altijd 100% nikkelvrij is. Elke gouden ring heeft een duidelijke meesterstempel aan de binnenzijde van de ring. Controleer deze stempel om zeker te zijn van de authenticiteit van uw juweel. Ontbreekt de stempel en kocht u de ring bij een juwelier die vermeld staat op onze website? Neem dan a.u.b. dringend contact met ons op via info@vdbvr.be

Verder heeft de gouden ring ook een duidelijke gehaltestempel aan de binnenkant. Het stempeltje geeft de zuiverheid aan van het goud, of m.a.w. hoeveel puur goud er verwerkt is in de legering. Controleer de stempel om zeker te zijn van uw aankoop. (18K = 750-stempel, 14K = 585-stempel, 9K=375-stempel). De gehaltestempel is bepalend voor de garantie op het materiaal.

De maataanpassing van uw ring is levenslang gegarandeerd via de service niveaus van VdB&VR. Het service niveau wordt bepaald a.d.h.v. de productiedatum of van de trouwdatum (gravure) en is niet mogelijk voor aanpassingen van halve maten. Binnen de 6 maanden na aankoopdatum of trouwdatum word je ring 1x gratis op de juiste maat gezet (S1).  Service niveau (S2): je hebt 1x recht op een voordeeltarief vanaf 6 tot 18 maanden. Voor service niveau (S3), vanaf 18 maanden, betaal je een service prijs waarbij er geen beperking geldt op het aantal aanvragen.

Mémoire biedt je de gelegenheid om levenslang je ring uit te breiden met briljanten, of te vervangen door een andere schitterende Mémoire ring. Dat kan eenvoudig door het inruilen van je ring en het betalen van een vast forfaitair bedrag, samen met de eventuele meerprijs van de materialen. Neem gerust contact op met je juwelier om een offerte aan te vragen, mits die vermeldt staat als Mémoire verkooppunt op vdbvr.be

Mémoire, Aurodesign, Tessina, Traditions, Traditions Deluxe, f'OrU, Amici en Pre Wedding Ringcollection bieden u gratis een verzekering tegen diefstal gedurende een periode van 3 jaar. Dat is enkel van toepassing voor goud (18K, 14K), palladium en platina ringen. De verzekering is éénmalig geldig per aangekochte ring. De verzekering dekt de vervanging van één ring (een nieuwe en hetzelfde model ring) ter waarde van 75% van de aankoopwaarde met een maximum van 250 euro. Volgende voorwaarden zijn strikt van toepassing; aangifte van diefstal bij de politie binnen de 24 uur na het vaststellen van de feiten, het echtheidscertificaat samen met een kopie van de aangifte (proces verbaal van de politie) en met de bestelling van dezelfde nieuwe ring opsturen (door de juwelier) naar VdB&VR.

 

Copyright 2023 Van den Bosch & Van Ranst BV. All rights reserverd.

 

Delivering perfect quality is part of our company culture and as such, each ring is tailor-made. A certificate of authenticity guaranteeing quality and originality is delivered for each ring specifically. Each certificate has to be dated and signed by the jeweller.

The certificate is your guarantee that the ring was manufactured using the craftsmanship of VdB&VR. We use the best materials and the newest technologies. All the precious metals are nickel-free. The certificate of authenticity guarantees you wearing pleasure and maximum wearing comfort for years.

This certificate of authenticity guarantees you originality and quality, and a 2-year warranty against manufacturing errors. In addition, it is a passport allowing you to have your ring adjusted for free within 6 months after purchase. In order to be entitled to your theft insurance, you have to be able to submit your certificate of authenticity to your jeweller. You need your certificate of authenticity should you wish to add brilliants to or replace a ring from the Mémoire collection.

Your jeweller will hand you this certificate upon purchase of a ring from one of our AURODESIGN, Tessina, Traditions, Mémoire, Pre Wedding Ringcollection, f'OrU and AMICI collections. Please return to your jeweller should this have been forgotten by mistake. Should you be afraid that the ring is not authentic, please contact us.

Since August 2014 the certificate of authenticity and its content have been renewed. The old certificates, stipulating terms and conditions, remain valid for the already purchased rings. In 2023, the version of the certificate was changed to a larger format with a QR code. From 2023, the content of the certificate can only be found online.

The most recent certificate of authenticity mentions all our collections. The insurance against loss is no longer offered in the current certificate.